سوال : پروتئین مرجع چیست و چه کاربردی دارد؟ دو ماده غذایی که پروتئین آنها به عنوان پروتئین مرجع در نظر گرفته می شوند را نام ببرید.
جواب :
ارزش بیولوژیکی، معیاری برای سنجش کیفیت پروتئین است و بیان می کند که چه مقدار از نیتروژن موجود در پروتئین خورده شده، در بدن حفظ می شود و کامل ترین پروتئین غذایی با ارزش بیولوژیکی برابر 100، پروتئین تخم مرغ می باشد که به عنوان پروتئین مرجع توسط FAO (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در نظر گرفته شده است.ارزش بیولوژیکی، معیاری برای سنجش کیفیت پروتئین است و بیان می کند که چه مقدار از نیتروژن موجود در پروتئین خورده شده، در بدن حفظ می شود.تخم مرغ و شیر که پروتئین آنها به عنوان پروتئین مرجع در نظر گرفته می شوند ارزش بیولوژیکی پروتئین برنج، 86 است. برای مثال، ارزش بیولوژیک پروتئین فیله ی ماهی 90- 75 و پروتئین ذرت 40 میباشد.
منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=32571&KEYWORD=
+%22%d9%be%d8%b1%d9%88%d8%aa%d8%a6%db%8c
%d9%86+%d9%85%d8%b1%d8%ac%d8%b9+%22
لینک مسابقه : http://tebyan.net/index.aspx?pid=824&questionType=2