سوال : طرز تهیه گلاب دو آتشه را توضیح دهید.
جواب :. گلاب دوآتشه یعنى پس از یک بار گلاب گیرى دوباره به جاى آب در دیگ گلاب ریخته مى شود که معمولاً گلاب سال قبل است. این روش کار گلاب گیرى را گلاب دو آتشه مى گویند. در هر دیگ گلاب گیرى 30 کیلوگرم گل تازه به اضافه مقدارى گلاب سال گذشته به اضافه 70 کیلوگرم آب معمولى مى ریزند و سپس حرارت مى دهند. پس از جوش آمدن محتویات داخل دیگ بخار آب حاصل از طریق یکى از لوله ها به پارچ مسى بزرگ که در آب سرد قرار دارد انتقال مى یابد در نتیجه پس از خنک شدن به مایع و گلاب تبدیل مى شود. از هر پارچ مسى 30 تا 40 کیلوگرم گلاب مى توان گرفت. پس از آن که پارچ مسى بزرگ پر از گلاب شد از دهانه آن که به وسیله پارچه اى سفید لوله ها و دهانه پارچ را پوشانده بخار خارج مى شود که معناى آن لبریز شدن گلاب پارچ مسى است.
منبع: http://tebyan.net/index.aspx?pid=65741&KEYWORD
=+%22%da%af%d9%84%d8%a7%d8%a8+%d8
%af%d9%88+%d8%a2%d8%aa%d8%b4%d9%87+%22
لینک مسابقه : http://tebyan.net/index.aspx?pid=824&questionType=2